EVT

 
  Twitter    

Home

Het goede doel

Sponsoren

Routes

Contact

Routes


         

 

 

 

 


RonaldMcDonald
Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders en als je kindje ziek is, wil je als ouders zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Al ruim dertig jaar helpt het Ronald McDonald Kinderfonds zieke of gehandicapte kinderen  en hun familie in Nederland. Het Ronald McDonald Kinderfonds heeft huizen en huiskamers door heel Nederland en deze dragen bij aan het welzijn van zieke en gehandicapte kinderen en hun familie in Nederland. Dit is dan ook de visie van het Kinderfonds.

In Nederland zijn vijftien Ronald McDonald Huizen. Ze staan bij alle academische ziekenhuizen, een aantal streekziekenhuizen met een bovenregionale functie, bij een revalidatiecentrum en een jeugdpsychiatrische instelling. Jaarlijks maken alle Ronald McDonald Huizen samen, 65.000 overnachtingen voor 4.600 gezinnen mogelijk.

In het Ronald McDonald huis in Zwolle logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen opgenomen in Isala. Het Huis in Zwolle beschikt over 9 gastenkamers met elk een eigen badkamer en televisie. Er is een gemeenschappelijke keuken, met kast, koelkast en vriesruimte voor iedere gastenkamer. Ook is er een eetkeuken, woonkamer, wasruimte, speelhoek en een tuin.

Zonder de geweldige inzet van vrijwilligers zou Ronald McDonald Huis Zwolle niet kunnen bestaan. Zonder hen is er geen 'thuis ver van huis' voor de ouders van zieke kindjes. Zeven dagen in de week en dat 365 dagen per jaar is het Huis in Zwolle geopend en al die tijd zijn vrijwilligers onmisbaar.


ALS  

ALS is een ingrijpende ziekte waarbij de spieren één voor één uitvallen, tot uiteindelijk ook de ademhalingsspieren worden aangetast. Het huidige onderzoek is erop gericht om een oorzaak te vinden van de ziekte.

OVER ALS
ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een spierziekte die bij 5 op de 100.000 mensen voorkomt. Ieder jaar komen er ongeveer 500 nieuwe patiënten bij. In vijf tot tien procent van de gevallen is de ziekte erfelijk. De kracht in de spieren wordt steeds minder tot uiteindelijk alle spieren zijn aangedaan. De problemen beginnen vaak in de keel, armen of benen en breiden daarna uit. Meestal komen de symptomen op tussen het veertigste en zestigste levensjaar. De levensverwachting voor iemand met ALS is laag. Vaak leven mensen na het stellen van de diagnose nog hooguit vijf jaar. Dit komt doordat uiteindelijk de ademhalingsspieren verlamd raken.

BEHANDELING & ONDERZOEK
Er is nog geen medicijn beschikbaar voor ALS. Sterker nog, zelfs de oorzaak is onduidelijk. Wel zijn er kleine stukjes van het ziektemechanisme bekend. Bij iemand met ALS gaat er iets mis met de zenuwbanen die de verbinding vormen tussen de hersenen en spieren. De cellen van deze zenuwbanen vallen geleidelijk uit, waardoor geen signalen meer worden doorgegeven aan de spieren. Waardoor dit komt, is niet duidelijk. Vermoedelijk ligt de oorzaak in een combinatie van erfelijke factoren en omgevingsfactoren. Het huidige onderzoek richt zich vooral op de oorzaak en het ziektemechanisme van ALS.

Help ook met een gift voor de Stichting ALS Nederland.

ALS

  

 

  

 

 


Twitter